"Mötesbokning snor en halv dag"

2009-05-06 07:32  
Michael Näf

Vi slösar bort fem timmar arbetstid i veckan på onödig administration av möten, visar en undersökning. Omräknat i pengar handlar det om tusentals bortkastade euro.

– Vi kan ta ledigt en halv fredag varje vecka genom att effektivisera hur vi bokar våra möten med hjälp av enkla onlineverktyg som gör mötesbokandet mycket snabbare och mer tillförlitligt. Det säger Michael Näf. Han är vd på Doodle, som är en tjänst för bokning av möten online, och det är alltså den han vill att vi ska använda i stället för att boka på traditionellt vis.

För att visa behovet av företagets produkt har man låtit det brittiska forskningsföretaget LMRMC göra en undersökning bland 2 500 europeiska och amerikanska tjänstemän. Det visar sig att tjänstemännen ägnar i genomsnitt fem timmar i veckan med att boka sju möten i veckan. De flesta, 32 procent, använder en vanlig papperskalender, nästan lika många, 31 procent, använder e-post, telefon nyttjas av 22 procent. Man kollade också hur ofta mötena måste bokas om, och det var inte lite. I Norge var det till exempel 28 procent av alla möten som måste bokas om, i Sverige 14 procent.

Med tanke på att det finns miljontals tjänstemän i Europa och USA som varje vecka bokar och bokar om möten har Doodle räknat fram att företagen skulle kunna spara tusentals euro med effektivare bokningsrutiner.

Elisabeth Vene

Mer om: Karriär

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt