Lönsamt med friskvård

2002-11-19 23:00  

När andra företag började dra ner på företagshälsovården för ett antal år sedan bestämde sig Tetra Pak för att göra tvärtom: att bygga ut. Och att alltid jobba långsiktigt. Resultatet har blivit att företaget idag har en mycket låg sjukfrånvaro: 1 procent är sjuka mer än 15 dagar och 1,4 procent är korttidssjuka.

- Det är lönsamt att ha folk friska. Därför vill vi på Tetra Pak inte ha någon sjuknärvaro utan frisknärvaro, säger koncernläkaren Py Tubelius.

Tetra Pak har fått rykte om sig som företaget med "förmodligen Sveriges lägsta sjukfrånvaro". I dag, onsdag, presenterar Py Tubelius konceptet som företaget jobbar efter för att hålla de anställda friska. På konferensen "Goda företagsexempel mot stress och ohälsa", arrangerad av

Civilingenjörsförbundet och Hjärt konkretiseras nu stressfrågorna i arbetslivet och de goda exemplen lyfts fram.
- Vi arbetar med prerehabilitering istället för rehabilitering. Det innebär att vi fångar upp människor innan de blir sjuka.

Det hälsomedvetna ledarskapet och det långsiktiga tänket är de viktigaste faktorerna för ett friskt företag, menar Py Tubelius. Med det senare menar hon att man måste våga göra saker som inte ger omedelbar vinst.

3 600 kronor per anställd och år läggs på företagshälsovård, en siffra Py Tubelius jämför med de 600 kronor många andra företag betalar.
- Men jag är övertygad om att vi får mångdubbelt tillbaka. En sjukdag kostar ett par tusen, för att inte tala om vikarier, kvalitetssänkningar och spill.

Just nu håller företagets ekonomiavdelning på att göra ett hälsobokslut.
- Vi har vänt på det och resonerar om hur mycket vi tjänar på att satsa på hälsa.

Det hälsomedvetna chefskapet är mycket viktigt för att hålla de anställda friska, enligt Py Tubelius. Cheferna måste vara och utbildas till "Hela människor" och ha en hög emotionell kompetens, inte bara en hög intelligens.

Företaget har också infört en nollvision som innebär att ingen på Tetra Pak ska bli fysiskt eller psykiskt sjuk av arbetsmiljön. I samband med att den infördes satte man upp klistermärken lite här och var där det stod: Arbetar du mer än vad företaget kräver? Företaget har bland annat sex sjuksköterskor och två heltidsanställda skyddsombud som arbetar på företaget.

- Vi "vaccinerar" de anställda mot ohälsa bland annat genom att alla måste förstå företagets mål och vision och arbeta mot dessa mål, förklarar Py Tubelius och fortsätter:
- Men visst har vi anställda med stressrelaterade sjukdomar. För närvarande 66 rehabiliteringsfall.

Även här har Tetra Pak en egen modell; redan efter 15 dagar anses en person som långtidssjuk jämfört med försäkringskassans 28 dagar.
- Vi börjar rehabilitera direkt när en anställd blir sjuk. Har en person brutit benet finns kanske ett jobb som passar honom eller henne. Ingen vill ju vara sjukskriven, säger Py Tubelius.

Marie Feuk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer