Ledarna anser chefer underbetalda

2009-03-31 07:31  
Annika Elias

En svensk chef tjänar blygsamma 34 100 kronor, inklusive allt, i medianlön. Inte tillräckligt i relation till ansvaret, tycker chefsorganisationen Ledarna, som tagit fram siffrorna.

Många chefer sätts extra mycket på prov nu. Visst är det skönt att ha kvar sitt jobb. Men nya grupperingar ska göras, kanske av medarbetare som inte har den rätta kompetensen. Oron för att det ska bli värre. Skuldkänslor gentemot dem som fick gå. Och rädsla för att man själv mister jobbet i slutänden.

Nu är det dags att lyfta fram den vanliga vardagschefen, som jobbar på i det fördolda och inte alls har speciellt hög lön, tycker Annika Elias, ordförande för Ledarna.

Ledarna har kartlagt lönerna för 66 200 av Sveriges cirka 500 000 chefer och kommit fram till medianlönen 30 000 kr för cheferna i första linjen, de som är närmast medarbetarna och har störst konkret ansvar för personalen. De är flest, 54,2 procent. Mellancheferna – de som har chefer både över och under sig – utgör 36,6 procent och har 36 000 kr i medianlön. 6,2 procent är högre chefer, till exempel it-chefer, utvecklingschefer, affärsområdeschefer, med 49 000 i medianlön. Företagsledande skiktet är 3 procent, men vd-löner är ganska svårt att redovisa och den översta halva promillen vars svindlande löner vi har fått läsa om på sista tiden, har man hoppat över här.

I Jämtland tjänar cheferna minst, i Stockholm mest.

Mest tjänar chefer inom traditionellt mansdominerande yrkesgrupper, minst cheferna i den offentliga sektorn, vilka domineras av kvinnor – 60 procent. De kommer att få problem där, varnar Annika Elias. En stor grupp chefer går i pension de närmaste åren, och unga vill hellre vara specialister än chefer i allmänhet, och i synnerhet när det gäller den offentliga sektorn. De tycker inte att det är värt besväret att bli chefer.

– Man måste göra chefsuppdraget mer attraktivt. I dag gör den offentliga sektorn ingenting för att locka nya chefer, säger Annika Elias.

Hon anser att chefsmedianlönen generellt är väldigt låg. Men vad som bekymrar ledarorganisationen än mer är det statiska stirrandet på lön. Det är inte nödvändigtvis högre lön cheferna helst vill ha.

– Mer ledig tid om man har småbarn, till exempel, och större frihet att själv ta hand om sin pension, om man är lite äldre, exemplifierar Annika Elias Ledarnas längtan efter en mer differentierad belöningsform till den enskilda chefen.

Vad ska då en chef göra åt sin dåliga lön?

– I normala fall brukar vi säga byt jobb, men nu säger vi stanna på ditt jobb och gör det så bra som möjligt. Ge inte upp försöken att få bättre arbetsvillkor om du trivs på ditt chefsjobb. Lyft upp ledarskapets räckvidd och visa på den nytta du gör i en dialog med sin arbetsgivare. Men håll ditt nätverk uppdaterat så att du kan ta klivet när det lossnar igen, säger Annika Elias.

– Det är nu man som chef kan passa på att få förmåner som kompetensutveckling, så att man står väl rustad när det vänder, föreslår Jaime Aleite, ledarskapskonsult med ansvar för lönefrågor på Ledarna.

– Titta på vad du behöver för att göra ditt chefsjobb bättre, säger Jaime Aleite. Kanske mentor eller coach skulle underlätta, om du har slängts ut i chefsposition, utan att vara förberedd.

Han berättar att lönefrågor, som brukar toppa ärendena på Ledarnas medlemsservice nu har hamnat på femte plats. Toppar gör samtalen om trygghetsfrågor av olika slag.

Elisabeth Vene

Mer om: Ledarna Chefslön

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer