KTH kan förlora 100 miljoner

Det är inte bara Blekinge tekniska högskola som kan förlora pengar på regeringens förslag att införa avgifter på utländska studenter. KTH kan gå miste om 100 miljoner kronor i intäkter per år, uppger skolans hemsida.

Avgifter för utländska studenter kan komma att slå hårt mot landets tekniska högskolor. Enligt KTH.se kan Kungliga tekniska högskolan gå miste om 100 miljoner kronor i intäkter när de nya reglerna införs.

– Vi räknar med att förlora 80 till 90 procent av dagens 1 800 utomeuropeiska studenter. På de skolor, som har många utländska studenter, kan förslaget slå hårt, befarar Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH.

Nu ska skolan satsa på marknadsföring, lokala stipendieprogram i samarbete med olika företag och uppdragsutbildningar för att minska förlusterna.

– Bästa reklamen är ändå att säkerställa att de utländska studenterna är nöjda med utbildningen och pratar väl om KTH, säger Eva Malmström Jonsson.

Jonas Blomquist /MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer