KTH-ingenjörer toppar löneligan

2009-09-10 09:27  

Vill du komma ut snabbt på arbetsmarknaden och avancera snabbt mot hög lön. Då ska du studera vid KTH i Stockholm. Det konstaterar en färsk rapport från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Fem år efter examen tjänar civilingenjörer med examen från Kungliga Tekniska Högskolan mer än de som läst vid andra svenska universitet och högskolor. Dessutom lyser de med sin frånvaro på Arbetsförmedlingen. De allra flesta har heltidsjobb inom ett år efter examen.

Allt enligt studien ”Val av högskola och inkomster – hur stabil är rangordningen” som nyligen publicerats av Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Som god två i löneligan kommer Chalmers, följd av Blekinge högskola och Stockholms universitet. När det gäller rangordningen bland dem som kan ståta med få registrerade hos Arbetsförmedlingen ett år efter examen hamnar Linköping och Stockholm snäppet bättre än Chalmers.

Resultaten gäller när uppgifter för män och kvinnor slagits samman. Men är du kvinna ska du satsa på Uppsala universitet. Både vad som gäller lön och möjligheten att få jobb snabbt.

Ulla Karlsson-Ottosson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt