KTH: För många är läget panikartat

Många teknikstudenter står utan bostad – trots att höstterminen redan har börjat. – ?För dem som kommer till vår kårexpedition är läget ganska panik­artat, eller oroligt i alla fall, säger Tobias Porserud, KTH:s studentkårordförande till DN.se.

80 000 studenter slåss om 12 000 studentbostäder i Stockholm. I takt med det ökade intresset för högskolestudier står allt fler studenter utan bostad – trots att höstterminen redan har börjat.

– ?Söktrycket har varit hårt de senaste tre åren och ökar hela tiden. Förut räckte det med tre månader i kö. Hos studenterna finns förstås en stor frustration, men de flesta löser situationen på ett eller annat sätt. De flyttar in hos någon, stannar kvar hemma, bor i andra hand, säger Anders Cronqvist, informatör på SSSB till DN.se.

Och på Kungliga Tekniska Högskolan har även många studenter svårt att hitta bostad.

– ?För dem som kommer till vår kårexpedition är läget ganska panik­artat, eller oroligt i alla fall. Det dyker upp någon varje halvtimme, säger Tobias Porserud, KTH:s studentkårordförande.

Jonas Blomquist /MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt