Kommunerna som klarar webben

2009-10-02 07:30  
Karin Hassler

Det är en konst att designa webbsidor så att det går snabbt att hitta informationen man söker. Tyresö och Huddinge kommuner är mästare.

De bägge Stockholmskommunerna Tyresö och Huddinge fick 87 poäng var jämfört med snittet 60 poäng för landet samtliga 290 kommuner.

Det här är den första medborgarinriktade kartläggningen av kommunernas webbplatser. Anledningen till att man gör den är för att de är den viktigaste informationskällan för medborgarna. ”Goda exempel bör framhävas för att stimulera vidare utveckling” skriver SKL, Sveriges kommuner och landsting, om undersökningen.

På Tyresö kommun finns en nöjd informationschef.

– Vi är inte helt klara med omgörningen utan kompletterar fortfarande med mer information och ny funktionalitet. Undersökningen blir en sporre och en hjälp i det fortsatta arbetet, säger Karin Hassler i ett pressmeddelande och framhåller hur stolt hon är över webbredaktörerna på tyreso.se, som fick sin nya form i mars.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer