Komik dragplåster till elektronik

2010-04-09 15:12  

Elektronik är kul. Det tycker branschen, som vill locka till sig ungdomar med hjälp av stå upp-komik.

Hela veckan tokar sig komikern Martin Soneby, känd från Roast på Berns och Parlamentet, i en serie webb-tv-filmer. Filmerna, som man kan se på Youtube, ska väcka intresse för att gå på Scandinavian Electronics Event, SEE, 13–15 april på Stockholmsnässan, som arrangerar tillsammans med den nya branschföreningen Svensk Elektronik.

– Syftet med serien är att på ett underhållande sätt visa hur långt elektronik har tagit oss de senaste 100 åren, säger Magnus Eriksson, projektledare för SEE, i ett pressmeddelande.

Det visas en ny film varje dag, som är på ett lättsamt och kul sätt skildra1900-talets största tekniska framsteg, från bilen, via telefonen, persondatorn och in i framtidens medicinteknik.

Fredagens film handlar om Robin af Ekenstam, som provar en robotarm med känsel, som Lundaforskaren Fredrik Sebelius har utvecklat.Se Youtube-klippet genom att klicka här.

Första filmen heter ”Martins analoga Facebook” , i andra avsnittet kör Martin Soneby häst och vagn genom en McDonald’s drive through.

Filmserien kommer också att finnas på SEE:s Facebook Fanpage.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer