Karriär

Kolleger snor mina idéer

Gunilla Arhén

Veckans frågeställare gillar att lösa problem och hitta kreativa sätt att öka lönsamheten - men inte att andra tar åt sig äran.

Publicerad

Jag är anställd som en typ av kreativ controller i ett ganska stort företag. Mitt ansvar är att kontrollera att olika försäljningsenheter i verksamheten fungerar korrekt och gärna komma med förslag till hur lönsamheten kan öka. Vi är några som har samma tjänster, men med ansvar för olika regioner. Som nyanställd talade jag mycket med mina kolleger för att bolla idéer, lära av dem och själv bidra med nya tankar. Efter en tid märkte jag att mina idéer presenterades för vår chef, men då presenterades de som min kollegas idéer. Några förslag var riktigt bra, relativt enkla att genomföra och de bidrog till ökad lönsamhet. Visst var jag glad att bidra till förbättringar, men jag hade uppskattat att få någon erkänsla för mitt bidrag. I?stället fick min kollega både beröm och löneförhöjning. När jag påpekade min delaktighet i flera förslag för både min chef och min kollega såg de båda frågande ut. Som om jag försökte ta åt mig äran för någon annans jobb.

Jag trivs bäst i en öppen miljö, där alla kan tala med varandra. Som det är nu är jag osäker på vad jag egentligen kan säga till mina kolleger. Tycker du att jag kan ta upp detta problem på något annat sätt? Eller har du något annat förslag hur jag ska göra?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här