Jätteförlust för Klarna – säger upp hundratals

2022-05-24 09:03  
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: TT

Betalföretaget Klarna redovisar en jätteförlust avseende första kvartalet. Förlusten före skatt skrevs till drygt 2,5 miljarder kronor, en ökning med nästan 220 procent jämfört med förra året.

Rapporten redovisades under gårdagskvällen där det samtidigt framgår att hälften av förlusterna är kopplade till kreditförluster, det vill säga utställda lån som endera förfallit eller man inte förväntar sig få betalt för.

I rapporten lyfter Klarna att man gjort lanseringar i en rad nya länder, bland annat Frankrike, och det bidragit till de höga kreditförlusterna.

Siemiatkowski höll tal till personalen

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har i ett tal till personalen meddelat att bolaget ska säga upp personal, rapporterar flera medier.

– När vi satte våra mål för 2022 under hösten så var det en väldigt annorlunda värld än den vi har i dag, sade Siemiatkowski, enligt den nätbaserade nyhetstjänsten Breakit.

Läs mer: Så hjälper nätverket Beela invandrade kvinnor i it-branschen

Han utlovade mer precisa besked om hur många och vilka som berörs inom kort. Men enligt Klarna handlar det om tio procent av personalstyrkan, det vill säga 500 anställda, rapporterar Breakit och Svenska Dagbladet Näringsliv.

Enligt Di rör det sig om cirka 700 anställda som ska bort.

Personalen ska enligt Näringsliv också ha fått beskedet att de ska jobba hemma under resten av veckan, och inte åka in till kontoret.

Klarna har enligt bolagets nätsida 147 miljoner aktiva konsumenter i 45 länder.

TT / Ny Teknik

Mer om: Klarna

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt