IT-branschen toppar listan

2011-04-04 08:10  

Det är i it-branschen man hittar de nöjdaste medarbetare. Tätt följd av fastighetsbranschen och finanssektorn.

- De bästa företagen är bra på att utnyttja många informella kanaler, säger Maria Grudén, vd Great Place to Work Institute, som delar ut utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats.

I it-branschen är det exempelvis 9 procent fler än förra året som tycker att ledningen lyckas informera om viktiga frågor och förändringar och 7 procent fler som tycker att ledningen är tydlig med vad den vill.

Företagen i årets omgång av rankningen av Sveriges bästa arbetsplatser, som genomgående får väldigt goda vitsord av de anställda, är ungefär lika många som förra året, 86 stycken. De flesta är privata tjänsteföretag. Men nu har också en del produktionsföretag och representanter för den offentliga sektorn hittat hit.

- Det är lättare att jobba med sådana här frågor när man kan vara lite mer långsiktig än när det är sämre tider, säger Maria Grudén på Great Place to Work, som arrangerar rankningen av Sveriges bästa arbetsplatser. Hon uppfattar att allt fler företag jobbar medvetet med varumärkesbyggande.

- Det kommer att behövas folk, det är viktigt att positionera sig om man ska kunna attrahera de rätta kandidaterna. Och behålla dem man har – det är en dyr och resurskrävande process att utbilda nyanställda, säger Maria Grudén.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt