Karriär

Inköpare på Sandvik årets kvinnliga ledare

Ingrid Larsby Arvered (Foto Jezzica Sunmo)
Ingrid Larsby Arvered (Foto Jezzica Sunmo)

Framtidens kvinnliga ledare år 2009 heter Ingrid Larsby Arvered. – Sverige behöver nya chefer med en modern ledarstil. Det gäller såväl näringsliv och offentlig sektor som politik, kultur och ideell verksamhet, säger Lovisa Sterner, vd för Shortcut, som står bakom priset.

Publicerad

Ingrid Larsby Arvered, 31, är global inköpschef på Sandvik Materials Technology sedan förra året. Hon kom till Sandvik 2006 från SCA, med en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Linköping.

– Det är alltid kul att få positiv uppmärksamhet. Men framför allt är det generellt sett bra med att sätta fokus på kvinnliga chefer. Det är en bit kvar tills det är lika många kvinnor som män, sade hon till Ny Teknik, när det blev klart i mars att hon var en av de nominerade till utmärkelsen.

Karriärnätverket Shortcut och Sveriges chefsorganisation Ledarna har för tredje året i rad tagit fram en lista på 75 kvinnliga ledare under 36 år, som samtliga visat prov på gott ledarskap och åstadkommit förändringar och stora resultat inom sin verksamhet. Researcharbetet har gjorts av talangnätverket Nova Pro.

”Ingrid Larsby-Arvered är en representant för ett äkta och engagerat ledarskap på ett av Sveriges största teknikföretag. Ingrid är en ledare som bryter ny mark och vågar utmana gamla traditioner. Trots sin unga ålder har hon också visat på ett stort lugn och mognad i sitt ledarskap i medgång såväl som nu i tuffare tider. Hon har de senaste åren klivit fram som en stark ledstjärna och tagit allt större ansvar inom den globala koncernen. Hennes sätt att reflektera över sitt ledarskap samt den trygghet som hon uppvisar imponerar oss djupt.” Så lyder motiveringen till valet av årets vinnare.

Ingrid Larsby Arvered, som fick utmärkelsen på tisdagen på en gala på Debaser Medis i Stockholm, kommenterar sin ledarstil så här:

– Att låta människor prova på saker och att det är helt okej att de gör fel, lönar sig så gott som alltid i längden. Människor växer då.