Ingenjörer vill se fler kvinnliga kollegor

2015-10-15 15:07  
Tummen upp för fler kvinnor på ingenjörsarbetsplatserna. Foto: Alamy

I en undersökning om jämställdhet svarade två tredjedelar av de tillfrågade ingenjörerna att de vill se fler kvinnliga ingenjörer på sin arbetsplats.

Ungefär 25 procent av de yrkesverksamma ingenjörerna i Sverige är kvinnor. Men de borde bli fler. Av 500 tillfrågade ingenjörer anser två tredjedelar att det är för få kvinnor i ingenjörsyrket.

Det visar en undersökning om jämställdhet bland ingenjörer som gjorts av Novus på uppdrag av företaget Projektengagemang.

61 procent av de kvinnliga ingenjörerna som intervjuats i undersökningen anser att deras arbetsgivare arbetar aktivt för jämställdhet. Ytterligare 20 procent svarar att arbetsgivaren "delvis" jobbar med jämställdhet.

Bland männen var samma siffror 67 respektive 11 procent.

14 procent av de kvinnliga ingenjörerna svarade "nej" på frågan om arbetsgivaren aktivt jobbade med jämställdhet. Bland männen svarade sex procent "nej" på samma fråga.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

 

 

Marie Alpman

Mer om: Jämställdhet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer