Ingenjören som maxar livet med multisport

2014-08-18 15:07  
Lördag den 23 augusti är det dags igen för Kex, Kiruna extreme mountain marathon. Petra Lestander deltog i fjol.

Om du är träningsivrig småbarnsförälder med karriärambitioner behövs stark vilja och en förstående partner. Ingenjören Petra Lestander och maken Niclas har varandra som både kolleger och träningspartners.

I augusti i fjol kom Petra Lestander och hennes Niclas på andra plats i mixklassen i den extrema tävlingen, Kex, Kiruna extreme mountain marathon. Då var minsta barnet tio månader gammalt. Och i helgen är det dags igen.

- För oss som har små barn är det svårt att hinna träna om vi inte kan göra det i anslutning till jobbet eller sent på kvällen när barnen lagt sig, säger Petra Lestander och fortsätter:

- Eftersom vi båda gillar att träna gör vi det ofta som en familjeaktivitet på helgerna. Barnen följer med på cykel och i löparvagn. Det är väldigt härligt att komma ut hela familjen och barnen blir inspirerade.

Siktet är även i år inställt på tvådagars fjällmaraton i Kiruna- och Narviksfjällen.

 

Läs hela artikeln på Ingenjörskarriär.

Tiina Moilanen Demargne

Mer om: Hälsa ABB

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer