I de här städerna lyckas du starta ditt onlineföretag

2018-10-15 13:21  
Malmö i topp i Sverige.Foto: Patric Jonsson / Alamy

Vill du säga upp dig och starta ett onlineföretag? Då har Quebec i Kanada bästa förutsättningarna i världen, enligt en studie från Amazonbolaget Sellics.

Studien visar kostnaden för att vara din egen i olika städer runt om i världen, och hur mycket du behöver spara ihop innan du säger upp dig från ditt heltidsjobb. Bland de svenska städerna ligger Malmö i topp, på plats 36. Göteborg återfinns på plats 54 och Stockholm först på 89:e plats.

Kanada är det allra bästa landet för att säga upp sig och starta en onlineverksamhet, där Quebec, Winnipeg och Montreal placerar sig i topp.

Storbritannien har de totalt sett bästa förutsättningarna för företagande. Städerna Sheffield, Nottingham och Leicester har den sammanlagt högsta poängen. Dessutom är e-handel mest populärt i Storbritannien, och kostnaden för att registrera ett nytt företag är lägst, 13 euro.

Läs mer: Så kan du starta eget utan att bryta mot lojalitetspliken

I den ungerska staden Budapest, är förutsättningarna för att starta eget sämst, följt av de polska städerna Warszawa, Wroclaw och Krakow.

I USA är tillgången till finansiering bäst, medan Portugal, Italien, Belgien och Nederländerna alla har en eftersatt infrastruktur när det gäller att ansöka om företagslån.

Schweiz är det dyraste landet, här måste företagare ha minst 17 712 euro för att starta ett företag. Samtidigt erbjuder Schweiz de högsta arbetslöshetsförmånerna över 12 månader, 56 732 euro. Ungern erbjuder 1 204 euro på ett år.

Läs mer: Fortfarande färre kvinnor i stora industribolag

Mindre städer som Detroit, Sheffield, Marseille och Leipzig är bättre för att starta ett webbföretag än huvudstäderna New York, London, Paris och Berlin.

Studien handlar om vilka städer som har den bästa infrastrukturen för att registrera ett nytt företag och hitta finansiering. Studien visar också hur mycket pengar du behöver ha innan du säger upp dig och startar ett webbaserat företag, och om arbetslöshetsersättningen räcker för att starta ett företag om du blir uppsagd.

Karin Myrén

Mer om: Karriärtips

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt