Högskoleverket prisar Chalmers

2008-12-01 07:37  

Pedagogiska metoder som till och med används på utländska skolor. Samarbetet med forskningen och industrin. Det är två av skälen till att Chalmers M-program vinner utmärkelsen "framstående utbildningsmiljö 2008".

Högskoleverkets ”utmärkelse för framstående utbildningsmiljö” är ett prestigefyllt pris som i år går till civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på Chalmers.

– Det stärker hela Chalmers varumärke och rykte i omvärlden. Och det kommer at leda till att studenterna från maskinteknikprogrammet får en ännu starkare position på arbetsmarknaden, kommenterar Mikael Enelund, programansvarig för den utbildningen.

Enligt Högskoleverket, som anlitat en internationell expertgrupp för att granska och bedöma, är det M-programmets starka koppling till forskningen som gör att utbildningen sticker ut från mängden. Dessutom har man en stark koppling till industrin. Utöver det har utbildningen utvecklat pedagogiska metoder som fungerar så bra att de används på andra universitet och högskolor, i Sverige likaväl som utomlands.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt