Hjälp, chefen är också på Facebook!

2010-04-28 09:27  
Foto: Colourbox/Illustration: Jonas Askergren

Vill du ha chefen som vän på Facebook? Majoriteten av användarna svarar nej tack.

Enligt en internationell undersökning som datasäkerhetsföretaget F-Secure har gjort använder 58 procent sajten på arbetstid. 73 procent svarar att de inte är vän med chefen.

35 procent har någon gång lagt upp något på Facebook, som det sedan ångrat och en vanlig oro är att online-aktiviteterna ska få konsekvenser. En oro på goda grunder, med tanke på att undersöka kandidaternas profiler på sociala nätverkssajter är i dag standard för många som arbetar med rekrytering och att anställa personal.

77 procent av de tillfrågade uppgav att de aktivt utnyttjar Facebooks sekretessinställningar.

– Facebook-användare måste vara medvetna om att den information de delar med sig, oavsett sekretessinställningar, kan spridas vidare. Ett bra tips är att fundera över om det skulle innebära en katastrof om informationen blev allmänt tillgänglig, av misstag eller på annat vis. Då bör den inte läggas upp, konstaterar Johan Jarl, säkerhetsspecialist på F-Secure i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene

Mer om: Facebook Chefskap

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer