Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

2019-01-23 14:00  
Peter Wallenberg Jr, från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och IVA:s vd Tuula Teeri. Foto: Janerik Henriksson / TT, Johan Nilsson / TT

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA.

Sök de hetaste nya ingenjörsjobben i Ny Tekniks platsbank!

Wallenbergsstiftelserna och Familjen Erling-Perssons stiftelse är de största givarna när Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, drar igång två stora framtidssatsningar på entreprenörskap och skola.

– Framtiden är inte något som kommer, det är något vi skapar. När världen nu står inför gigantiska samhällsutmaningar är satsningar på utbildning, forskning och näringsliv avgörande för en hållbar utveckling och vårt lands konkurrenskraft, säger Tuula Teeri, vd IVA, i ett pressmeddelande.

Ska ge kunskap i världsklass

IVA-programmet ”Kunskap i världsklass” innehåller utveckling av kompetensförsörjning, den svenska skolan och attityder till kunskap. ”Entreprenörskap för framtiden” ska utveckla entreprenörskonsten och förutsättningarna för entreprenörer.

Läs mer: Här är 10 kompetenser företagen vill ha

– Vi välkomnar akademins framtidssatsningar med syfte att stärka Sverige som kunskapsnation med ett konkurrenskraftigt och innovativt näringsliv, säger Peter Wallenberg Jr, ordförande för Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, i pressmeddelandet.

Angelica Söderberg

Mer om: IVA Entreprenör

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt