Här kan du hyra en stunds lugn och ro

2015-03-09 13:03  
Ett tyst utrymme mitt i kaoset för dig som vill ha en stunds mindfulness eller en yoga-paus, utlovar uthyrningsappen. Foto: All over press

Hyra rum per timme kan låta lite suspekt. Men här handlar det om att pausa från en hektisk jobbdag.

På väg mellan kreativa möten där du ska leverera på topp, men redan trött i hjärnan av bruset runt omkring. Eller mitt uppe i ytterligare en dag i det stökiga kontorslandskapet, där möjligheten att vara effektiv känns lika med noll. Känns det igen? Nu finns lösningen: Hyr ett rum för en stunds mindfulness, yoga eller tyst återhämtning. Eller för att hålla ett möte i lugnare miljö.

- Ett tyst utrymme mitt i kaoset, en mikroretreat, utlovar skaparna av den amerikanska appen Breather.

Skaffa appen, boka, ta dig till adressen och knappa in en kod för att bli insläppt i rummet. Det är vad som krävs, utöver att du håller dig från sådant som är olämpligt eller olagligt i rummet du hyr. Kraven för uthyrare är att rummet ska vara beläget i en hektisk storstad och kunna erbjuda just lugn och ro, samt att det ska ha ett naturligt ljusinsläpp. Än så länge finns uthyrningen i New York, San Francisco, Montreal och Ottawa. Men fler tysta rum i storstäder är på gång, utlovar företaget bakom appen.

 

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt