Här är kontorshundarna som håller koll på Tekniksverige

2019-09-01 07:00  

På Google och andra företag i Silicon Valley är hundar välkomna att hänga med till kontoret. Men även i Sverige finns företag med en hundvänlig policy. Genom en efterlysning i sociala medier har Ny Teknik spanat in några pälsförsedda medarbetare inom teknikbranschen

Hugo. Foto: Camilla Werme
 

Werme Mark och Byggkonsult: Hugo

Hugo bossar över företaget Werme Mark och Byggkonsult AB i Ängelholm. Medan hans ägare ägnar sig åt projekt- och byggledning håller Hugo ställningarna inne på kontoret.

− Jag mår bra av att ha honom med och Hugo är nöjd med livet bara han får vara med oss, säger matte Camilla Werme.

Läs mer: Därför kan kontorshundar minska jobbstressen

Data. Foto: Razi Kantorp Weglin

Krigio: Data

Hunden Data är elva veckor och har vuxit upp på webbyrån Krigio i Hälsingland. Men nu har hon hamnat i konflikt med två kontorskatter. Efter misslyckade medlingsförsök är det inte längre möjligt att ha trion på samma plats.

− Det är inte alltid djur går ihop och speciellt inte i en kontorsmiljö där det är långa stunder utan uppmärksamhet från människor som är naglade framför skärmar, konstaterar matte Razi Kantorp Weglin.

Harry och Sigge. Foto: Amanda Berneblad

Plan B: Harry och Sigge

Harry och kompisen Sigge varvar dagarna på Plan B i Göteborg med sömn under skrivbord, bus och lunchpromenader. Hundarna väcker lite blandade känslor hos kollegorna men de accepteras av alla, berättar Harrys matte Amanda Berneblad.

− Att få ha vovve på kontoret är helt underbart. Lite hundmys mellan möten är den perfekta mikropausen.

Nimbus. Foto: Ewa-Marie Åström

Technogarden: Nimbus

Dvärgschnauzern Nimbus myser med Ewa-Marie Åström, regionchef på rekryteringsföretaget på Technogarden i Växjö. Av hänsyn till allergiker och hundrädda håller han mest till i sin hundkoja, men ibland lugnar han ner kandidater inför intervjuer. Nimbus ser också till få med sig medarbetarna på en stärkande lunchpromenad − oavsett väder.

Masaniello och Lord Nelson. Foto: Johan Kristensson

The Ground: Masaniello och Lord Nelson

Masaniello är en mycket populär hund på The Ground i Malmö. Där får han hänga med matte som ofta är på språng i kontorshotellet. Behöver någon en paus är han alltid redo att hälsa och leka, men Masaniello kan också dra sig tillbaka och njuta av lugnet i sin sovhörna.

Max. Foto: Martin Wahlgren

Consat Telematics: Max

Tollaren Max började hos Consat Telematics i Partille när han var valp. Nu är han rutinerad och följer med på scrum dailies. Ibland träffar han hundkompisar från andra avdelningar.

− Inom Consat är det inte givet med hundar. Det fungerar inte i alla lokaler och många medarbetare har allergier vilket såklart kommer i första hand. Vi försöker dock alltid vara flexibla och när det går är det såklart extra kul med glädjespridare som Max och hans kompisar, berättar vd Martin Wahlgren.

Chimay. Foto: Catrin Friede

Combination: Chimay

Chihuahuan Chimay är tio år och strosar omkring i Combinations lokaler på Avenyn i Göteborg. Hon är restriktiv mot människor men nosar gärna på fotknölar när ingen märker det, exempelvis under möten. Kollegor som vill gosa får nobben, hon håller sig helst till sin ägare Catrin Friede.

London. Foto: Asta Spokas

Local Life: London

Hunden London, här med husse Patrik, har titeln ”Head of Office”på företaget Local Life, ett kommunikationsnätverk utvecklat i samarbete med KTH. Londons arbetsuppgifter består mest av att vila i soffan och hälsa (skälla) på nya besökare. Favoritrummet är köket.

Navi. Foto: Asta Spokas

Meloq: Navi

Labradoren Navi håller för det mesta till på start up-företaget Meloq som utvecklar medicintekniska produkter. Navis roll i bolaget är att glatt hälsa på medarbetarna, följa med på möten med underleverantörer samt agera fotomodell och filmstjärna i marknadsföringsmaterial.

Tindra. Foto: Asta Spokas

Performance SK 8: Tindra

Tindra och husse Alex är i full fart att utveckla de senaste innovationerna inom skateboardindustrin för Performance SK 8 Europe AB. Tindras team håller till i kontorshotellet Things i Stockholm.

− Att sitta på Things har visat sig vara optimalt om man är hundägare och arbetar med teknikutveckling då både tekniker och hundar hälsas varmt välkomna.

Charlotte Delaryd

Mer om: Hundar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt