Han är Sveriges sämsta chef

2011-09-13 12:15  
Lars- Erik Holm. Foto: Scanpix

Lars-Erik Holm har förvandlat Socialstyrelsen till ett skräckvälde. Medarbetarna är rädda för honom. Erfarna utredare flyr gråtande mötesrummet som döpts till Slakthuset. Det skriver tidningen Chef i dag.

Lars-Erik Holm får det sämsta betyget någonsin i tidningens Chefs långa lista över betygsatta chefer i svenskt näringsliv, politik och organisationsvärld.

I 15 år har Chef samlat in omdömen om svenska chefer och betygsatt dem efter åtta kriterier – ledarskap, delegering, beslutsfattande, rekrytering, kommunikation, konflikthantering, motivation och  personlighet.

Med bara 13 poäng av 40 möjliga placerar sig Lars-Erik Holm långt från uppskattade chefer som Dramatenchefen Marie-Louise Ekman (37 poäng), landshövdningarna Anders Björck och Björn Eriksson (båda 35 poäng), Ericssonchefen Hans Vestberg och finansminister Anders Borg (båda 34 poäng).

När Lars-Erik Holm kom till Socialstyrelsen 2008 från chefsstolen på Statens  Strålskyddsinstitut blev han väl mottagen.

Nu skulle förändringens vind blåsa genom den stelbenta myndigheten.

En plattare organisation infördes och öppenhet skulle råda.

I stället vittnar medarbetarna om ännu mer toppstyrning där en liten klick chefer bestämmer allt och där generaldirektören regerar med skräckvälde.

När Aftonbladet konfronterar Lars-Erik Holm med Chefs artikel och betygsättning sågar han testet fullständigt.

- Tidningen har inte en pratat med mig. Det är oseriöst. Socialstyrelsen är inne i den största förändringen i myndighetens historia. Det kan inte gå helt smärtfritt. De som upplever sig obekväma med förändringen kanske gjorde lite som de ville tidigare, säger Lars-Erik Holm till Aftonbladet.

Länk till Chef hela rankinglista över 71 chefer inklusive Barack Obama och Madonna.

Här är Sveriges tio bästa chefer.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt