Google hetast i Västsverige

2015-10-14 14:02  

Ingenjörerna i Väst vill gärna jobba inom bilindustrin. Men Google befäster sin ställning överst på toppen, även bland Göteborgsingenjörerna.

Listan över de mest attraktiva arbetsplatserna bland ingenjörerna i Västsverige lockade drygt 200 ingenjörer till Scandic Crown på igår kväll, tisdag. Inte helt oväntat placerade sig de två Volvoföretagen på tredje respektive andra plats.

På det sättet skiljer sig ingenjörerna i Väst jämfört med den nationella mätningen som i år baseras på svar från 13 000 yrkesverksamma ingenjörer. I den finns Volvo Cars på plats åtta och Volvo Group på nionde plats.

Men under eventet fanns också annat som lockade. Sima Mudzbar, brokonstruktör vid Cowi, var särskilt intresserad av föredraget om Linkedin som hölls av karriärexperten Charlotte Hågård.

- Jag vill veta hur jag bäst ska använda Linkedin. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra på med tjänsten.

Sima Mudzbar noterade också att det var många kvinnliga ingenjörer i minglet.

- Kvinnor som män behövs. Kön spelar ingen roll, sade hon.

Micael Wigerud, produktionsansvarig vid SKF, var nöjd med att träffa ingenjörer från andra företag under kvällen. Det var hans första kontakt med Ingenjörskarriär, och det överträffade hans förväntningar.

- Eventet är ett bra tillfälle att få reda på vad som händer i andra företag, om de växer till eller drar ner. Jag jobbar mindre globalt i mitt nuvarande jobb och behövde höra vad som händer på andra håll. Jag har redan träffat flera gamla kolleger och studiekamrater.

Ingenjörsbarometern görs av Ingenjörskarriär som är ett samarbete mellan Ny Teknik och Sveriges Ingenjörer. Den är vår undersökning där ingenjörer svarar på vad som är viktigt på arbetsplatsen och i karriären. Den rankar också de hetaste företagen.

Hela listan

De 10 hetaste arbetsgivarna bland ingenjörerna i Väst-Sverige

1: Google 9,2 %

2: Volvo Cars 8,0 %

3: Volvo Group 7,2 %

4: Apple 4,7 %

5: Ikea 3,6 %

6: Sweco 3,0 %

7: Ericsson 2,6 %

8: SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut 2,4 %

9: Chalmers Tekniska Högskola 2,3 %

10: Scania 2,3 %

Läs våra nyheter om din karriär

Susanna Baltscheffsky

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt