Google expanderar i Stockholm - och nyanställer

2016-03-10 09:33  
Foto: All Over Press

Fler kommer att kunna få jobb på svenska Google framöver, för nu växer kontoret i Stockholm.

Google har hyrt två nya våningar på adressen som ligger intill Centralstationen i Stockholm, och nu satsar de på att rekrytera nya ingenjörer till projekt som kommer att startas under året. Det berättar Adi Ben-Artzy, global rekryterare på Google för Idg.se.

– Anledningen till att Google växer just här är mycket på grund av den talang som finns i Stockholm, säger Adi Ben-Artzy.

Google är en drömarbetsplats för många, inte minst ingenjörer, och Adi Ben-Artzy ger en kort beskrivning av vad de letar efter för typ av anställda: passionerade problemlösare.

– Vi letar efter personer med god analytisk förmåga, någon som kan angripa ett problem och hitta ett sätt att implementera lösningen i kod. En generalist som kan lära sig vad som helst, säger hon.

En bra utbildning med goda kunskaper i något programmeringsspråk är en bra grund att stå på för den som vill söka jobb på Google. Men Ben-Artzty tycker inte att kandidater ska känna sig begränsade till meriter i form av betyg och utbildning. Det är svårt att bedöma en jobbmatch bara utifrån ett cv, menar hon.

Förutom att läsa cv:s måste man också bygga nätverk och vara en del av techscenen för att vara säker på att kunna rekrytera rätt personer.

– Vi förlitar oss inte bara på de ansökningar vi får in. För att få in personer med bred bakgrund och olika erfarenheter måste vi söka upp kandidater själva. Vi väntar inte på att de ska komma till oss, säger Adi Ben-Artzy.

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer