Gjorde tvärtom på jobba-hemma-dagen

2015-05-05 12:34  
Jobba hemma. Eller på jobbet.

I dag den femte maj är det jobba-hemma-dagen, och över hundra arbetsplatser uppmanar sina medarbetare att inte komma till jobbet. Men förra året gjorde it-bolaget Oracle tvärtom.

Jobba-hemma-dagen utgår från att många numera kan arbeta var som helst med mobil teknik och internet. Men it-bolaget Oracle tycker att detta redan är en självklarhet.

- Vi har redan kommit igenom detta – det är möjligt för oss att jobba varifrån som helst. Så förra året när många företag hade en jobba-hemma-dag så hade vi en kom-till-kontoret-dag i stället, förklarar Chris Berry, Sverigechef för Oracle.

Jobba-hemma-dagen initierades av Microsoft 2012, och i år väntas hundratals arbetsplatser ansluta sig.

Sajten jobba-hemma.se drivs av tankesmedjan Fores, och där listas Microsoft och ett tjugotal andra organisationer som partner, bland annat Friluftsfrämjandet, KTH och WWF.

En Facebook-sida för jobba-hemma-dagen startades i augusti 2011.

Datumet för jobba-hemma-dagen har varierat genom åren. 2012 var det 8 februari, 2013 den 6 februari och 2014 den 26 mars.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt