Gjorde tvärtom på jobba-hemma-dagen

2015-05-05 12:34  
Jobba hemma. Eller på jobbet.

I dag den femte maj är det jobba-hemma-dagen, och över hundra arbetsplatser uppmanar sina medarbetare att inte komma till jobbet. Men förra året gjorde it-bolaget Oracle tvärtom.

Jobba-hemma-dagen utgår från att många numera kan arbeta var som helst med mobil teknik och internet. Men it-bolaget Oracle tycker att detta redan är en självklarhet.

- Vi har redan kommit igenom detta – det är möjligt för oss att jobba varifrån som helst. Så förra året när många företag hade en jobba-hemma-dag så hade vi en kom-till-kontoret-dag i stället, förklarar Chris Berry, Sverigechef för Oracle.

Jobba-hemma-dagen initierades av Microsoft 2012, och i år väntas hundratals arbetsplatser ansluta sig.

Sajten jobba-hemma.se drivs av tankesmedjan Fores, och där listas Microsoft och ett tjugotal andra organisationer som partner, bland annat Friluftsfrämjandet, KTH och WWF.

En Facebook-sida för jobba-hemma-dagen startades i augusti 2011.

Datumet för jobba-hemma-dagen har varierat genom åren. 2012 var det 8 februari, 2013 den 6 februari och 2014 den 26 mars.

Mats Lewan

Mer om: Jobb

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt