Freda fritiden från jobbmejl

2012-06-14 07:00  
Stopp för jobbmejl på fritiden. Foto: Colourbox

I Tyskland kan det snart bli förbjudet att förvänta sig att en anställd ska läsa jobbmejl på fritiden. Arbetsmarknadsministern vill ha en tydlig uppdelning mellan arbetstid och fritid, rapporterar Svenska Dagbladet.

Ständig uppkoppling kan leda till stress och utbrändhet. I Tyskland pågår en diskussion om problemen med att anställda ständigt är nåbara.

- Det måste finnas klara regler för när man ska vara nåbar och när det är accepterat att stänga av helt, sa arbetsmarknadsminister Ursula von der Leyen på en presskonferens i tisdags enligt SvD.

Därför vill hon skriva in i arbetsskyddslagstiftningen att man inte ska behöva svara på e-post efter arbetstid.

- Precis som det finns arbetsskyddsregler när det gäller hjälm på en byggarbetsplats, eller att en elkabel inte får ligga framme hur som helst, måste det också finnas ett psykiskt skydd. Det ska vi rulla ut nästa år, sa Ursula von der Leyen.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt