Karriär

Från scout till toppchef

Till final gick förutom Evelina Ögren, Martina Björkman, Anna Bondesson, Miranda Edner, Sofie Malmberg Hedin, Sandra Hammarstrand, Amanda Hjelm, Katarina Lund och Jessica Nylander. Foto: Eva Olsson
Evelina Ögren böve den sjätte i ordningen att ta emot priset Årets Future Female Leader Award, som delas ut till KTHs mest framstående kvinnliga teknolog. Foto: Eva Olsson

Hallå där! Hur känns det, Evelina Ögren, som blivit utsedd till årets mest framstående kvinnliga teknolog på KTH?<br></br> – Det känns jättebra!

Publicerad

Utöver själva äran får du ett traineeprogram på sex företag, som är med på det här priset: Astra Zeneca, Electrolux, Ericsson, Skanska, Scania och Sandvik. När börjar du?
– I höst, när jag är klar med exjobbet. Det är en otrolig möjlighet och fantastisk start på karriären att få möjlighet att pröva på ett sådant skräddarsytt traineeprogram.

Du har inriktningen Industriell ekonomi och får titeln Future Female Leader. Det tyder på att du har chefsambitioner. Vad har du för ledarskapsideal?
– Engagemang är oerhört viktigt för att få andra engagerade, och förmågan att se och uppmärksamma andra människor. Utöver det tror jag att förmågan att kunna styra och ha ett viiist organisatoriskt sinne för att få saker gjorda är viktigt.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här