Företagen sviker ’Språnget’

2013-08-22 10:57  
"Tekniksprånget har varit en jättebra erfarenhet", säger Alexander Hellborg, som jobbade med Tele2 Arena under sin praktik på Binab, ett företag inom NCC. Foto: Michael Melanson

Företag skriker efter ingenjörer. Men själva tar de inte sitt ansvar för studenterna. I höst erbjuds bara 300 av planerade 2 600 platser för ”junior trainees”.

Alexander Hellborg, 20 år, visste inte vad han ville bli. Så efter gymnasiet sökte han en praktikplats på NCC, via programmet Tekniksprånget.

– Och nu vet jag. Jag vill bli ingenjör och ska läsa industriell ekonomi i Linköping i höst, säger han.

Det är precis så Tekniksprånget är tänkt att fungera.

Initiativet till programmet togs hösten 2011 av investmentbolagen Industrivärden och Nordstjernan, som är delägare i många av landets största teknikbolag. Däribland Ericsson, Volvo, NCC och Sandvik.

Syftet är att locka ungdomar som gått ut N- eller T-programmen i gymnasiet att få inblick i jobben på teknikintensiva bolag. Och målet var att redan hösten 2012 kunna erbjuda 2 600 platser.

”Flera av Sveriges ledande teknikintensiva storföretag öppnar sina dörrar för att ta emot junior trainees”, lockar Tekniksprånget i sin broschyr.

Programmet har blivit en succé. I höst har 2 000 ungdomar sökt till Tekniksprånget. Problemet är att företagen bara kan erbjuda 300 platser.

Av de planerade 2 600 platserna har det alltså bara blivit 300. Ambitionen har sänkts sedan starten och målet är nu att vara uppe i 2 500 under 2016. Antalet företag som ställer upp med praktikplatser har blivit fler. Men platserna per företag har blivit färre.

Byggkoncernen NCC har varit med i Tekniksprånget sedan starten. Förra hösten erbjöd bolaget 60 platser. I höst ställer man bara upp med 16.

– Vi har utvärderat vår insats, och bestämt oss för att skärpa kvaliteten. Nu ska vi se till att ungdomarna får en fadder och får testa olika uppgifter under sin praktik. Och för att klara det minskar vi antalet platser, säger David Lexholm, ansvarig för Tekniksprånget på NCC.

Alexander Hellborg, som hade en praktikplats på NCC, håller med om att det finns saker som skulle kunna förbättras.

– Allt klaffade inte. Det hade exempelvis varit kul att gå bredvid någon av ingenjörerna för att få lite mer inblick i deras jobb, säger han.

Men Alexander Hellborg är ändå nöjd och rekommenderar andra att söka Tekniksprånget.

– Absolut. Jag tycker faktiskt att det är något som alla som har möjlighet borde göra. Även de som inte funderar på att bli ingenjör. Det är en jättebra erfarenhet, säger han.

Det här är Tekniksprånget

Ungdomarna får praktik i fyra månader på ett företag för att prova på ingenjörsyrket. De får lön på minst 13 500 kronor i månaden.

Företagen står för lönekostnaden.

Den som gått ut naturvetenskaps- eller teknikprogrammet på gymnasiet med fullständiga betyg och är högst 20 år är behörig att söka.

Regeringen bidrar med 100 miljoner kronor till 2016 för andra kostnader.

Initiativtagare var Industrivärden och Nordstjernan.

Administreras av IVA.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer