Fjäsk och surkart värst på jobbet

2009-09-11 13:18  

Det värsta som finns är folk som kommer till jobbet med en negativ attityd. Näst värst är att fjäska för chefen, enligt senaste Kontorsbarometern.

Sura miner och fjäsk tycker 60 procent av såväl mäns som kvinnor är misshagligt beteende. Kolleger som gaddar ihop sig mot andra retar sig kvinnor på i högre utsträckning än män, 59 respektive 49 procent av de som deltagit i Kontorsbarometern, som Vasakronan genomfört för fjärde gången.

Hygienfrågor är ett känsligt kapitel. 57 procent av kvinnor blir upprörda av att folk – läs: män – inte gör rent efter sig på toa, medan detta besvärar 44 procent av männen. Kvinnor och män plågas i samma utsträckning av svettluktande kolleger med dålig andedräkt.

Cheferna i undersökningen retar sig av naturliga skäl mer på uteblivna resultat än andra medarbetare, 50 mot 40 procent. Många upprörs också av folk som kommer för sent – 40 procent.

Varken män eller kvinnor bryr sig så värst mycket om folk går utmanande eller slarvigt klädda, ungefär sju procent angav de irritationsmomenten, och bara åtta procent av de kontorsanställda i undersökningen tycker att kärleksrelationer på kontoret är något att reta sig på.

1 047 kontorsanställda, ungefär lika många män som kvinnor från både privat och offentlig sektor, har svarat på frågorna.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt