Fånga ingenjörskonst på bild

2012-12-11 07:45  

Så griper ingenjörskonst in i våra liv. Det vill KTH och Tekniska museet att vi reflekterar över och utlyser en fototävling.

Ingenjörskonsten finns överallt, utan att vi tänker så mycket på det: mobiltelefoner, datorer, internet, antibiotika, flygplan, båtar, bilar, infrastruktur, kläder, skor, hygienartiklar, Facebook, Instagram, inget av detta skulle finnas utan ingenjörerna. Inte kattmössan på bilden heller.

För att uppmärksamma dessa kreatörer utlyser KTH en fototävling. Deltagarna uppmanas att fota något kärt som är kopplat till ingenjörskonst och lägga upp bilden på Instagram. Varje fredag utses veckans vinnare av en domare. Första vinnaren utsågs förra veckan av Nöjesguidens redaktör Parisa Amiri. Denna vecka är Valter Törsleff, som går tredje året foto på Kungstensgymnasiet i Stockholm, domare.

I mars-april avslutas kampanjen med en utställning på Tekniska museet. Där pågår parallellt utställningen 100 innovationer, som visar de innovationer som svenska folket har röstat fram som de viktigaste i modern tid.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt