En ingenjör för framtiden

2011-03-17 08:44  
Lena Eliasson, personaldirektör ABB Sverige, Monica Fagraeus Lundström, Årets Teknolog, i mitten samt Joakim Forsberg, projektledare Employer Branding ABB Sverige

Hur känns det, Monica Fagraeus Lundström, som fått utmärkelsen Årets teknolog?

- Det känns jättekul. Det var tuff konkurrens, så det hela är smått ofattbart.

Vad utmärker dig?
-
Jag vill väldigt mycket och jag vill vara med och påverka.

Dina framtidsplaner?
-
Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra än. Jag läser industriell ekonomi på KTH och blir färdig först våren 2013, så det är ganska lång tid kvar. Men jag vill jobba med hållbarhet.

Utöver studierna är Monica Fagreaeus Lundström ansvarig för samordningen av mottagandet av nyantagna studenter på KTH. Hon gillar att resa och uppleva nya kulturer och till hösten ser hon fram emot ett års utlandsstudier i Argentina.  

- Monica uppvisar en personlig mognad, driv och har erfarenheter som hon förvärvat genom sitt engagemang och vilja att påverka. Med Monicas förmåga att skapa relationer ser vi henne som en framtida ingenjör väl rustad för att bidra till det hållbara samhället, säger Lena Eliasson, ABBs personaldirektör, som delade ut priset på tisdagskvällen på Universum Awards på Berns i Stockholm.

ABB har utsett Årets teknolog sedan 2007. Priset består av diplom och blommor och en studieresa, i år till en av ABBs anläggningar i Tjeckien.

Så här lyder juryns motivering av årets val:

”Monica Fagraeus Lundström, 24, uppfyller på ett mycket bra sätt kriterierna för Årets teknolog. Hon är en driven och engagerad person men även en god relationsskapare med viljan att påverka. Monica representerar samtidigt ABBs värderingar – ansvar, respekt och beslutsamhet.”

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt