Digigirlz vill locka fler tjejer till it-branschen

2011-06-14 06:30  
Sommarlovslediga tjejer får it-inspiration hos Microsoft i Akalla, som för femte året arrangera Digigirlz för att locka tjejer till teknikutbildningar.

Teknikyrkena behöver kvinnor också. Därför bjuder Microsoft in 50 tjejer, som just har haft sommaravslutning i åttan, på inspirationsdagar.

- En grundförutsättning för it-branschens framtid är att den präglas av mångfald. Fortfarande är det brist på kvinnor i it-branschen och få unga tjejer söker sig till tekniska utbildningar. Genom Digigirlz vill vi väcka tjejernas intresse för teknik, helt enkelt genom att visa upp hur kul teknik är och alla de möjligheter som it kan erbjuda, säger Eva Pethrus, som driver initiativet på Microsoft.

I dagarna tre, måndag till onsdag, får tjejerna prova på den senaste tekniken i olika workshops, till exempel göra hemsidor, för att få en känsla för vad det innebär att jobba inom it. De får också möjlighet lyssna till föreläsningar av både Microsoftanställda och andra inom it-branschen, som kan fungera som förebilder för de unga tjejerna.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL