Det våras för konsulterna

2012-03-26 10:20  

Samtidigt som Tieto gör ett kraftigt hugg i sin konsultmassa expanderar andra konsultföretag. -Vi känner inte att marknaden är mättad, säger Peter Häggström, informationschef på it- och managementkonsultfirman HiQ.

HiQ upplever inte av att marknaden skulle vara i färd med att stagnera. Tvärtom tänker it- och managementkonsultfirman växa på alla orter de är verksamma.

-Vi siktar på att rekrytera ett par hundra nya konsulter under det här året. Sköna människor som liksom vi vill jobba med avancerad teknik i spännande uppdrag, säger informationsansvariga Peter Häggström, som berättar att rekrytering gäller konsulter bland annat inom aktiv säkerhet i fordonsindustrin och inom allt som har med mobilitet att göra. Ytterligare ett intressant segment är media och underhållning, säger han.

I samhällsbyggarbranschen ser det också ljust ut. Konsultföretaget Tyréns fortsätter sin expansion. Nu rekryteras ytterligare 125 personer över hela landet. Företaget har vuxit med mer än 100 procent de senaste fem åren.

-Vi kan inte heller se några stora nedgångar i närtid. Tvärtom har vi ett stort behov av att införskaffa ny kompetens för att kunna möta den efterfrågan som redan finns, säger Ulrika Francke, vd på Tyréns, i ett pressmeddelande.

-Vi söker efter de nyfikna och samhällsintresserade konsulterna som vill satsa på vidareutveckling, säger Ulrika Francke.

Konsultmäklarna är också optimistiska.

-Alla pratar om krisen. Men vi känner inte av någon sådant när det gäller tjänsteköparna, vi växer i kundledet, säger Thomas Goréus, vd på konsultmäklarfirman Assistera.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer