"Det går att hitta kvinnor"

2009-12-08 23:00  

- Kvinnorna finns därute, det handlar om aktivt rekryteringsarbete, säger Dimitris Gioulekas, vd för teknikkonsultföretaget Knightec, som just har plockat in två kvinnor i styrelsen.

Knightec har mångfald i sin företagspolicy och för att leva upp till sina egna ambitioner måste företaget ta in kvinnor på de två lediga platserna i styrelsen.

- 6 av de 7 som vi intervjuade var av rätta kalibern - rätt kompetens, rätt erfarenhet. Det är bara snack att det skulle vara så svårt att hitta kvalificerade kvinnor till styrelser, säger Dimitris Gioulekas.

Nu består den sexhövdade styrelsen av två kvinnor och fyra män, olika etnicitet finns representerad och åldersspannet är 35-78 år.

- Om vi ska vara en attraktiv arbetsgivare om 5-10-20 år är jag helt övertygad om att mångfald är en viktig parameter. Det blir mycket kreativare och en härligare miljö att jobba i.Elisabeth Vene

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer