Karriär

"Det är helt orimligt".

Under onsdagen besökte den nya högskole- och forskningsminister Tobias Krantz Uppsala universitet. Och fick kritik för fribeloppet. – Det är helt orimligt att man har två krav på sig som student när det kommer till hur mycket pengar man får tjäna, sa studenten Johan Falkman till SR.

Publicerad

I början av veckan skrev utbildningsminister Jan Björklund och högskole- och forskningsminister Tobias Krantz att studiemedlet ska höjas med 430 kronor per månad (350 kronor per månad i praktiken på grund av prisbasbeloppet) i Dagens Nyheter. Även fribeloppen ska höjas med 30 000 kronor – från januari 2011. Men när Tobias Krantz besökte Uppsala universitet fick han kritik.

– Det är helt orimligt att man har två krav på sig som student när det kommer till hur mycket pengar man får tjäna. Jag tycker att så länge man klarar sina studier så bör inte regeringen och CSN lägga sig i hur mycket pengar man tjänar vid sidan om. Framförallt inte när det kommer till lånedelen, sa retorikstudenten Johan Falkman till SR.se.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här