Därför stannar missnöjda kvar

2012-03-12 08:01  

De är missnöjda med jobbet. Ändå tänker de stanna kvar. Varför? Jo, de flexibla arbetsmöjligheterna.

57 procent av männen och 59 procent av kvinnorna är missnöjda med sin nuvarande arbetssituation. Det visar en undersökning som Accenture har gjort bland 3 900 chefer på medelstora till stora organisationer i 31 länder.

Trots missnöjet tänker mer än två tredjedelar, 69 procent, stanna kvar. En nästan lika stor andel av de tillfrågade säger att det är de flexibla arbetsarrangemangen som gör att de inte säger upp sig.

Det de flesta är missnöjda med är att det inte finns någon tydlig karriärstege eller karriärmöjligheter över huvud taget. Det svarar 42 procent, 20 procent uppger familjeansvar.

De flesta säger sig ha tagit på sig större ansvar och fortbildat sig för att påverka sin karriär och suktar efter framgång.

-Eftersom majoriteten av dagens tjänstemän inte är på jakt efter nytt jobb måste ledande företag ta tillvara på detta tillfälle för att definiera tydliga karriärbanor för sina anställda genom innovativ träning, ledarskapsutbildningar och ökade möjligheter för avancemang, kommenterar Göran Rosberg ansvarig för området Talent and Organization på Accenture i Sverige i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer