Karriär

Därför är Microsoft bästa arbetsplatsen

Glada medarbetare på Microsoft, som har Sveriges nöjdaste medarbetare. Från vänster Jenny Waher, Helena Mischel, Anna Ström, Ingela Rydén, Per Larsson, Stine Vogt Andersson, Daniel Siberg, Thomas Spångberg, Karin Jansson, Thomas Floberg, Robert Luciani, Ali Tarihi, Pontus Hagberg, Sofia Bergqvist, Åsa Widelund, Per Adolfsson, Stina Berglund, Maria Green, Lotten Mattis, Daniel Akenine. Foto: Great Place to Work Institute

Öppen kommunikation och tydliga interna karriärvägar. Det ger nöjda medarbetare och en förstaplats för Microsoft på listan över Sveriges bästa arbetsplatser. – Om man vet vad som händer och känner sig delaktig gör man ett bättre jobb, säger vd Per Adolfsson.

Publicerad

Kommunikation är honnörsord på Microsoft. Det har man gemensamt med de övriga företagen på topplistan över Sveriges bästa arbetsplatser 2011.

- Folk känner att de är sedda och att de kan bli i princip vad de vill. De allra flesta har en utvecklingsplan, säger Per Adolfsson. Han tyckte det var fantastiskt kul att få ta emot priset som bästa arbetsgivare. Han har varit högsta chef på Microsoft Sverige i ett och ett halvt år och kan följaktligen känna att han har med framgångarna att göra. Men han påpekar ödmjukt att de är frukten av ett långvarigt arbete, både i Sverige och globalt.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här