Daniel, 22, går fortfarande på Chalmers

2010-08-31 23:00  

Bara nio av ingenjörerna som vill in i riksdagen är under 30 år. Yngst är Daniel Runvik, som i höst börjar sitt tredje år på maskinteknik på Chalmers.

<p>Daniel Runvik fyller snart 22 år och står på 15e plats på Centerpartiets riksdagslista i Göteborg. Parallellt med Chalmerspluggandet och politiken driver han också ett eget företag inom webbdesign.Studierna går än så länge före politiken. </p> <p>- Som politiker är det en fördel att ha en utbildning och att ha jobbat några år, säger han.</p> <p>Centern i Göteborg lockar många unga politiker. På riksdagslistan finns ytterligare två civilingenjörer under 30 år, Ida Karlsson på plats 6 och Karl-Johan Rogeman på plats 18.</p> <p>- Vi driver frågor kring miljö och egenföretagande som tilltalar teknologer, säger Daniel Runvik, som inte vill beteckna kärnkraftfrågan som "jättestor".Marie Alpman</p>

Saknar du någon kandidat?

Hjälp oss komplettera listan med namn som du saknar genom att maila oss här.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer