Chefen trakasserade på Facebook

2011-06-14 08:15  

”Hmm, tack alla ni som ”sjukanmäler” er på denna klämdag, det visar på medmänsklighet och omtanke: Hyggligt!” skrev platschefen på Facebook. Den enda sjukskrivna medarbetaren, som vabbade, kände sig utpekad och anmälde trakasserierna till DO.

En medarbetare på Bring Citymails kontor i Nynäshamn var hemma från jobbet den 7 januari för att ta hand om sina två barn då hans fru låg sjuk. Han anmälde detta vid kvart i femtiden på morgonen till platschefen och till områdeschefen. En kamrat tipsade honom sedan om vad som stod på platschefens Facebook-sida.

– Då ingen annan på kontoret hade sjukanmält sig utöver jag själv fanns inget annat än att ta detta oerhört personligt. Min fru ligger sjuk och jag får öppet skit för att jag stannar hemma från ingen mindre än min egen platschef, skriver han i sin anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Han påpekar också att detta är helt öppet. Alla hans arbetskamrater kan se hur chefen misstror honom i hans föräldraledighetsanmälan.

Läs hur ärendet avgjordes på Lag&Avtals hemsida

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer