Chefen fick betala tillbaka till Astra

2009-10-12 11:37  

Den långdragna processen mot Astra USA-chefen, som fick sparken för sina sexuella trakasserier, är avslutad. Han ska betala tillbaka sju miljoner dollar till företaget.

Den förra svenska chefen för dåvarande Astra USA är dömd av staten Massachusetts högsta domstol att betala tillbaka närmare sju miljoner dollar som han har kvitterat ut i lön och bonus 1991–946, när han fick sparken för att han, liksom andra höjdare i företaget, sexuellt trakasserat kvinnliga anställda och dessutom använt företagspengar för egna utsvävningar.

Domen är förmodligen signalen till fler företag att kräva tillbaka pengar från anställda som burit sig illa åt. Det säger juridikprofessorn Thomas C Kohler till tidningen Boston Globe.

Astra-chefen, som citeras i tidningen, säger att han givetvis är besviken, men att han inte bryr sig om pengarna, för det har han inga, allt har gått åt till advokatarvoden. Han lever numera på socialbidrag i Vermont.

Nu väntas fler företag haka på och kräva tillbaka pengar från felande medarbetare.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt