Bristyrken kräver kompetens utifrån

2014-05-08 15:28  

Arbeten som system­utvecklare, it-arkitekter och civilingenjörer är bristyrken i Sverige i dag. En stor del av kompetensen måste komma utifrån, visar en ny rapport.

It-företag hittar inte arbetskraft trots att söktrycket på lämpliga utbildningar är stort. Det visar en rapport från tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation Almega. För att Sverige ska hänga med i utvecklingen behövs ett kontinuerligt inflöde av kompetensinvandring, står det i rapporten.

– I ett historiskt perspektiv så har vårt välstånd byggts på att kompetens invandrat. Det är historielöst att motverka, säger Ulf Lindberg, närings­politisk chef på Almega.

Störst brist råder det inom yrket mjukvaru- och systemutvecklare, enligt siffror från Arbetsförmedlingen/Almega som Ny Teknik tagit del av. På en lista med de tio största bristyrkena förekommer ingenjörer, civilingenjörer och it-tekniker tillsammans med bland annat sjuksköterskor. Den generella bilden är att kompetensbristen inom många tekniskt inriktade yrken långsiktigt har ökat.

Sedan 2008 gäller nya regler för kompetensinvandring. Thord Ingesson, migrationspolitisk expert på LO, säger att reformen inte har resulterat i fler dataspecialister – en grupp där systemingenjörer och datatekniker ingår.

– För den högkvalificerade arbetskraften kan man inte se att det skett en ökning. Utan det är snarare för yrken som städare och diskare.

Trots behovet av utländsk kompetens visar statistik att fler kommer från länder utanför Europa för att jobba i Sverige. Antalet beviljade arbetstillstånd från länder utanför EU uppgick till 14 513 stycken under 2008, och för 2013 låg motsvarande siffra på 19 292, enligt Migrationsverket. Yrkesgruppen dataspecialister har högst antal giltiga arbetstillstånd och är trots det en bransch som skriker efter kompetens, berättar Ulf Lindberg på Almega.

– Inom dataspelsbranschen kommer ofta 20–30 procent från länder utanför EU. Kunde vi inte på ett enkelt sätt attrahera och få in dessa personer skulle hela grunden för verksamheten ifrågasättas, säger han.

Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges ingenjörer, säger däremot att verkligheten är mer nyanserad. Trots kompetensbristen i Sverige kan ingenjörsstudenter här inte förvänta sig jobb.

– Det är inte så enkelt som att det är brist eller inte brist. Det är paradoxen av att alla vill ha ung arbetskraft, säger han och menar att nyetablering av nyutexaminerade är komplicerat.

Topp fem bristyrken 2013

1. Mjukvaru- och system­utvecklare.

2. Ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi.

3. Sjuksköterskor, psykiatrisk vård.

4. It-arkitekter.

5. Läkare.

Källa: Arbetsförmedlingen/Almega

Niklas Svahn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt