Boliden lockar unga med annat än guld

2010-08-31 23:00  
Henrik Östberg.

Dagen då generationerna x,y och z ska ta över efter 40-talisterna kommer allt närmare. Koppar- och zinkproducenten Boliden är ett av de företag som står inför en tuff utmaning.

<p>- Vi har relativt fler 40-talister än vad som är representativt i populationen, säger Henrik Östberg, personaldirektör på Boliden. </p> <p>På hans bord ligger uppgiften att se till att det 86 år gamla gruvbolaget fortsätter att växa. </p> <p>- Jag är inte orolig. Men jag har respekt för utmaningen, som naturligtvis är betydande.</p> <p>Boliden har 4 500 anställda, är noterat på börsens A-lista och hade 2009 en omsättning på 28 miljarder kronor. </p> <p>Cirka 50 till 100 ingenjörer rekryteras årligen inom berg- och materialteknik, kemi och konstruktion. Och tillströmningen på ansökningar är fortfarande god. </p> <p>- I takt med att det blir bättre tider för arbetssökande blir det tuffare tider för arbetsgivaren. Men det har vi ännu inte sett.</p> <p>På senare tid har råvarujätten i norr breddat rekryteringsbasen söderut. Nyligen har man etablerat kontakt med KTH, Chalmers och Linköpings universitet. </p> <p>- Det är ingenting som säger att man inte kan flytta till Norrland bara för att man skulle råka vara uppvuxen i Östergötland, tycker Henrik Östberg, som själv jobbar på huvudkontoret i Stockholm. </p> <p>Det är inte sockrad lön som ska få unga civilingenjörer att verka i norr.</p> <p>- Vi är inte och kommer inte bli marknadsledande när det gäller ersättningar. Det viktigaste är stimulerande och inspirerande arbetsuppgifter. </p>

Jonas Melzer

Mer om: Karriär Boliden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer