Årets Levipris till Linda Rose

2009-05-26 13:34  
Linda Rose

Linda Rose får årets Levi-pris. Hon är extraordinärt bra på att få in arbetsmiljöfrågor i ingenjörsutbildningen.

Linda Rose är universitetslektor vid Skolan för teknik och hälsa på KTH, avdelningen för ergonomi. Där bedriver hon arbetsmiljöutbildning av hög kvalitet och har mycket god förmåga att intressera studenterna för ämnet, tycker juryn vid Sveriges Ingenjörer, som ger henne 50 000 kronor i pris. Hon är också en dem som skrivit och satt samman en ny lärobok, som införs vid de tekniska utbildningarna i Sverige, ”Arbete och teknik på människans villkor”.

Linda Rose, som just nu är verksam vid Ryerson-universitetet i Toronto i Kanada, får ta emot priset av självaste professor emeritus Lennart Levi, stressforskaren som fått ge namn åt priset som ska stimulera och belöna utbildning om arbetsmiljö vid tekniska högskolor. Högtidligheterna äger rum nu på torsdag den 28 maj på Ingenjörshuset i Stockholm. Pristagaren kommer att tala, liksom Lennart Levi och den amerikanska utbrändhetsexperten Christina Maslach.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer