Walmart patenterar kundvagn som mäter puls och kroppsvärme

2018-10-11 15:05  
Foto: Pixabay

Enligt butikskedjan ska deras patent hjälpa personalen att anpassa besökarens upplevelse. Kundvagnens biometriska handtag samlar in data om shopparens allmäntillstånd och skickar informationen till Walmarts server.

Walmarts patentansökan har titeln System And Method For A Biometric Feedback Cart Handle. Det handlar om en kundvagn som är utrustad med biometriska handtag. De kan känna av shopparens hjärtfrekvens, kroppsvärme, gripkraft och gånghastighet. Tekniken sägs vara till för att samla in information till personalen så att de kan ge ett bättre kundbemötande (och därmed sälja fler produkter). Detta rapporterar Motherboard.

Den har också en pulsmätare som kan känna av när en person håller på att svimma, exempelvis om kroppstemperaturen skulle stiga i väldigt snabb takt. Då skickar kundvagnen ut en varning till personalen så att de snabbt kan assistera shopparen. Om det skulle uppstå en nödsituation kan den också sätta igång ett alarm inne i butiken så att kunden kan få akut medicinsk hjälp.

Läs mer: Skanna matvarorna med iPhone

Sensorerna kan också känna av vikten på varorna i kundvagnen, temperaturen och ljudnivån inne i butiken. Går du exempelvis förbi en rabatterad vara så kan systemet känna av om kroppsvärmen eller pulsen ökar eller om hastigheten på vagnen förändras. Alltså får Walmart information om hur specifika varor och priser påverkar kundens beteendemönster.

Den ska också kunna varna personalen om flera kunder behöver hjälp samtidigt eller om det skulle uppstå konflikter ute i butiken. Dock ska detta kombineras med kontextuell information för att avgöra om en varning är motiverad. Med hjälp av insamlade data kan de bedöma trender över flera kunder i realtid. Walmart har däremot sagt till BBC att de inte kommer samla in personligt identifierbara data.

Läs mer: Malmöbolag får app-uppdrag från giganten Walmart

Med tiden ska servern kunna bygga en databas med information som potentiellt kan vara värdefullt för Walmarts framtida butiker.

Johan Forsberg

Mer om: Walmart Patent

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer