Visuell våtdräkt hindrar hajattack

2013-07-19 12:49  

Världens första anti-haj-våtdräkt. Det har en australiensisk firma tagit fram i samarbete med University of Western Australia.

Två olika typer av våtdräkter och stickers att sätta fast på surfingbrädan har lanserats av australiensiska Shark Attack Mitigation Systems (SAMS). ”Världens första anti-haj-våtdräkt", som SAMS hävdar att de nu presenterat, bygger på forskning tillsammans med havsforskningsinstitutet vid University of Western Australia.

De två olika mönster som använts bygger på forskning om hajars syn och vilka kombinationer som antingen skrämmer bort eller osynliggör surfare.

- Vi har använt detta vetenskapliga genombrott om hajars visuella uppfattning för att ta fram ett material som helt enkelt skapar förvirring hos rovdjuren, säger Craig Anderson från SAMS till AFP.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL