Innovation

Vass, vassare, vassast

Mäter hur vass eggen är.

Ju vassare kniv desto lättare går det att stycka ett djur. Forskare på KTH ska undersöka vad knivens skärpa betyder för styckare.

Publicerad

– Hypotesen är att ju vassare kniv desto mindre fysisk påverkan för individen. Desto snabbare går arbetet och bättre blir kvalitén på styckningen. Styckaren får dessutom lättare ut det mesta möjliga av köttbiten, säger Kjerstin Vogel, forskare på Skolan för teknik och hälsa på KTH i ett pressmeddelande.

I en ny studie om styckarnas arbetssituation ska forskare på KTH tillsammans med branschorganisationer och företag undersöka vad knivens skärpa betyder för såväl arbetsmiljön som för kvalitet och lönsamhet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här