Världens första 3d-printade diskmaskin

2015-02-20 14:11  

Svenske studenten Filip Sjöö har tillverkat världens första 3d-printade diskmaskin.<br/> – Det är troligen den bästa julklappen någonsin, säger han till 3DPrint.com.

Vissa som är lyckliga nog att få en 3d-printer i julklapp kanske testar den genom att skriva ut småsaker som en kam eller varför inte någon obskyr Star Wars-figur.

Filip Sjöö, 22, printade en fullt funktionerande vattendriven diskmaskin.

– Först visste jag inte riktigt vad jag ville göra, men jag visste att jag ville göra något som drevs av vattnet från kranen. Först försökte jag lista ut hur den skulle fästas till kranen. Det bästa sättet att göra det på var troligen att använda trådarna på kranen, säger studenten till 3DPrint.com.

Efter fruktlösa sökningar på nätet efter en standard CAD-fil som skulle passa vattenkranen så bestämde han sig för att göra sin egen.

– Den maximala vinkeln du kan skriva ut utan stöd är ungefär 45 grader. Därför var jag tvungen att göra en egen design, säger Filip Sjöö till 3DPrint.com.

Nu jobbar Filip Sjöö på att avsluta sin egen ingenjörsexamen.

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer