Toyotas rullstol klättrar själv i trappor

2016-05-24 09:06  

TEKNIKSVEPET. Segway och Toyota har tagit fram en terränggående rullstol. Läs ett urval av tekniknyheterna här.

Toyota samarbetar med Segway för att ta fram en ny rullstol som är terränggående, skriver Mashable. Ibot kan bland annat själv ta sig upp för trappsteg och fram i svår terräng. Kolla in ett filmklipp med uppfinningen här nedanför.

Vad händer med vattendroppar som exponeras för världens starkaste röntgenutrustning? Stanfords universitet har testat för att få bättre koll på hur prover beter sig när de utsätts för röntgenstrålar, skriver Engadget. Filmen kan du se nedanför annonsen.

0 till 60 mph på under 5 sekunder. Motsvarande cirka 0-96 kilometer/timme på 5 sekunder. Där har du Boschs nya elektriska gokart, skriver Mashable.

Fräs fram med Bosch nya el-gokart. Foto: Bosch

Kinesiska jätten Xiaomi har ju smiskat på de stora teknikföretagen inom flera områden. Nu väntar en egen drönare. Kolla in hur den ser ut hos Mashable, eller via en film på kinesiska versionen av Youtube: Youku.

En smygtitt på Xiaomis nya drönare via kinesiska Youtube.

Vi har inte gjort något fel, sa Facebook efter rejäla utskällningar för urvalskriterinerna för ämnen som trendar i våra nyhetsflöden. Trots det ska företaget nu ändra sina urvalskriterier, rapporterar bland andra Techcrunch och Mashable.

Tunnare, lättare och med en OLED-panel samt pekskärm. Där har du nya Macbook Pro, rapporterar Engadget.

Och så på tal om vårt intresse för ny teknik: Här är den hemska verkligheten bakom hur de kan återvinnas. Eller snarare INTE kan återvinnas, skriver Huffington Post tech.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt