Innovation

Syredrink mot baksmälla

Lite syre i drinken hindrar baksmällan. Det hävdar två sydkoreanska forskare som testat sin nya cocktailblandning på 49 frivilliga försökspersoner.

Publicerad

Det visade sig att de som fick sina drinkar syresatta nyktrade till fortare än de som fick vanliga groggar. Förklaringen är att syret snabbar på nedbrytningen av alkoholen till acetaldehyd.

Men effekten är inte jättestor; efter att försökspersonerna druckit en halv kvarting sprit, utspätt med lika mycket groggvirke och syresatt till fyra gånger normal syrehalt, minskade tillnyktringstiden med cirka en halvtimme från ursprungliga cirka fem timmar.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här