Stor klimatpåverkan från nötkött

2014-07-22 10:52  
Foto: Claudio Bresciani / TT

Produktionen av nötkött är cirka tio gånger mer skadlig för miljön än mat från någon annan boskap, enligt en ny studie.

Nötkreatur behöver 28 gånger så mycket land och elva gånger så mycket vatten jämfört med produktion av griskött, kyckling, ägg och mejeriprodukter, rapporterar BBC med hänvisning till forskningsresultat som presenterats i Proceedings of the National Academy of Science.

Att nötkött har större påverkan på miljön än annan boskap har varit känt länge, men forskarna bakom rapporten hävdar att det här är första gången som skillnaden kvantifierats på det här sättet. Forskningsrapporten bygger på uppgifter från USA:s jordbruksdepartement från åren 2000 till 2010.

Mer om: Mat

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer