SpaceX och Nasa letar landningsplatser på Mars

2017-03-21 08:49  
Elon Musks rymdföretag SpaceX får hjälp av Nasa att hitta landningsplatser på Mars. (Bilden är ett montage) Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Elon Musks rymdbolag letar landningsplatser på Mars – med hjälp av Nasa. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här!

SpaceX är på jakt efter bra landningsplatser på Mars och får hjälp att kartlägga dem av Nasas forskare, rapporterar International Business Times.

Forskarna vid CERN meddelar att man nu hittat en ”exceptionellt stor grupp partiklar” med hjälp av Large Hadron Collider. Fem stycken, för att vara exakt, skriver The Register. Här är CERN-institutets egen rapport om upptäckten.

Samlingen partiklar som upptäckts med hjälp av Large Hadron Collider. Foto: LHCb collaboration

Richard Branson, Virgin Groups grundare, har meddelat att han väldigt gärna vill hjälpa välkända fysikern Stephen Hawking ut i rymden. Ja tack, sa Hawking. Läs mer hos Science Alert.

Och så drömmen för oss som har selektivt minne gällande saker så som var vi egentligen parkerade bilen: Snart kan Google Maps hjälpa oss hitta åbäket igen. Läs mer hos Mashable.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL